divendres, 23 d’octubre del 2015

Fort i fluix

A les següents sessions a 3, 4 i 5 anys, treballarem una qualitat del sò com és el volum. El lleó ens duu una capsa plena d'instruments que poden sonar fort i fluix: tambor, xiulet, trompeta...




Mirarem el següent vídeo d'en Pim i na Pam que ens proposen un joc d'endevinar renous forts i fluixos. Podeu clicar aquí: Vídeo de fort i fluix

I per acabar la sessió, una cançó curteta. Podem picar de mans i de peus fort i fluix, però només una vegada!! (això ens costa una mica ;-) ) Hem d'estar ben atents a la lletra de la música i al "cargol" que apareix. Si és GRAN, vol dir fort; si és petit, fluix. Aquí la teniu: Cançó "fort i fluix"

dilluns, 19 d’octubre del 2015

A la classe de 3 anys bufam com el llop!

A la classe de 3 anys estan molt engrescats amb els contes i les titelles però avui m'han vist arribar a classe sense titella ni conte en les mans. "On és el conte, Malena? I la capsa? Avui no mos duus res?" Avui el conte el tenien a la pissarra màgica (la pantalla digital) ;-) .

Hem parlat de la història dels tres porquets, pràcticament tots la coneixien i tenien clar que s'havien construit tres cases de materials diferents, però hem après que el porquet gran va tardar tant perquè la seva casa era molt difícil de construir ja que volia que fos molt "forta" (molt resistent), mentres que els seus germans tenien molta juguera i poques ganes de fer feina, per tant les seves cases eren "fluixetes" (dit per ells). Després, hem vist el conte dels tres porquets de la web "Una mà de contes", on es pinta la història mentres al mateix temps que es narra. Els hi ha agradat molt! Aquí teniu el conte.

Per treballar les pràxies hem fet una rotllana i hem jugat a bufar com el llop. Bufam fluixet per simular que tomam la casa de palla; bufam amb una mica més de força per tomar la casa de fusta i ja per acabar, bufam molt, molt fort per tomar la casa de pedres i maons. No heu notat que avui feia una mica de vent? ÉREM NOLTROS!

Per acabar la sessió i per seguir treballant la tardor, hem escoltat una nova cançó de la tardor. Se diu "A la tardor" i és del grup Pot Petit. Aquí teniu, l'enllaç a la cançó

dijous, 15 d’octubre del 2015

Els Blaus de 5 anys (dijous) i els nins i nines de 4 anys (divendres) descobreixen un conte nou


El dijous, el grup dels blaus de 5 anys, i el divendres el grup de 4 anys, han descobert que el conte dels tres porquets, que tan bé coneixen, té una segona part:

Ja vos podeu imaginar que el llop torna a fer de les seves i que els tres porquets hauran d'aconseguir desfer-se'n d'ell:
 Quí guanyarà la cursa de les avionetes?
De quins materials construiran els porquets les seves avionetes?
Varen reconstruir les seves cases que havia destrossat el llop?

Després, hem jugat a imitar pràxies i hem anomenat elements de la tardor: fruits secs, magranes, fulles, pluja, castanyes... Molts d'ells apareixen a la cançó que hem escoltat. Vos enllaç el vídeo i vos anim a cantar-la amb ajuda de la lletra que apareix:


dimarts, 13 d’octubre del 2015

Concert infantil Dàmaris Gelabert

Avui l'entrada al blog és una mica "diferent" però m'ha semblat bona idea recomanar-vos un concert que na Dàmaris Gelabert farà a Palma dia 15 de novembre. Vos pos aquí un enllaç a la seva web per, si ho trobau adient, investigueu.  http://www.damarisgelabert.com/

En algunes de les sessions que faig amb els vostres fills, treballam cançons de na Dàmaris: Bon dia!, Tot sona, Les vocals, Els mosquits... Els infants de 4 i 5 anys ja la "coneixen" del curs passat i me segueixen demanant que els hi posi cançons i vídeos de la meva "amiga" Dàmaris (val a dir que no tenc el gust de conèixer-la, però els hi fa gràcia que sigui la meva "amiga", ja que així els hi vaig presentar). Gràcies a les seves cançons treballam el vocabulari, el ritme, l'atenció, la memòria, la discriminació auditiva... i la veritat és que els seus vídeos ens agraden molt. Podeu trobar-los a la seva web o a youtube.

En aquest blog, en teniu dues de cançons de na Dàmaris però en seguirem treballant al llarg del curs. Esper que ningú se senti obligat a anar-hi (no és aquesta la meva intenció). De fet he dubtat si escriure aquest post o no. Simplement, he volgut compartir amb vosaltres i els vostres fills (a qui NO diré, per descomptat, que hi ha aquest concert) una activitat que me sembla interessant per a la seva edat i que pens que poden gaudir.

Hi ha dos horaris pels concerts: 17h i 18.30h, per tant ja vos puc dir que no duraran més d'una hora. Els preus de les entrades són de 8 euros per adults i 6 euros per infants (d'entre 1 i 16 anys). Teniu més info a la seva web o a facebook.
I després de tota aquesta parrafada, vos puc assegurar que no tenc cap tipus de comissió ;-)

divendres, 9 d’octubre del 2015

Mitjans de transport a 4 anys

A la sessió de 4 anys, avui hem descobert que els mitjans de transport o vehicles ens permeten anar d'un lloc a un altre. Hem enumerat els qui coneixiem i també hem vist fotos. Hem après el que és un TRICICLE, un METRO, un TAXI (alguns ja ho tenien clar) o un PATÍ (que no és el mateix que un PATINET ;-) )

Na Malena ha duit una làmina gran on havíem de cercar els mitjans de transport i comptar quants n'hi havia.



 Hem mirat un vídeo on apareixien vehicle i els seus respectius renous. Ei! un COET també és un mitjà de transport? i una VACA?, i els PEUS? Podeu veure el vídeo a la part de l'esquerra.

Ja per acabar, hem disfrutat d'una cançó de na Dàmaris Gelabert (la teniu a la part esquerra del bloc). Se diu "Tot sona" i allà també apareixen més mitjans de transport!

BON CAP DE SETMANA A TOTS!

dijous, 8 d’octubre del 2015

Sessió dels Taronges del grup de 5 anys

Com ja vos vaig explicar fa uns dies, amb la tutora, n'Aina, hem pactat xapar el grup en dos. Mig grup farà una activitat amb ella i l'altre mig, quedarà a l'aula amb jo. A la setmana següent, ens canviarem els grups.

Avui han quedat amb mí, els Taronges. Els hi presentat una titella nova, el COCODRIL, que ens ha dui el conte de "Les mans no són per pegar". Primer hem jugat a endevinar quin animal podia amagar-se dins sa capsa. L'única pista que tenien era que era de color verd: una granota???, no, no no! És més gran.

El conte de "Les mans no són per pegar" ja l'havíem contat el curs passat però els hi agradat tornar-lo a mirar. Si voleu veure algunes fotos del conte, podeu anar a una entrada anterior de 4 anys (veure dia 28 de setembre). Hem parlat de coses que se poden fer amb les mans i hem enumerat més coses que podíem fer amb les mans i que no apareixen al conte. Després hem parlat de les persones sordes que a vegades, fan servir les mans per comunicar-se i hem practicat com dir "papà, mamà" i alguns colors. Són esponges!!

Després hem repassat la història d'un nin que cridava molt, i que perdia la seva veu perquè no la cuidava i les perles de la seva Aurora (les cordes vocales) començaven a caure. Hem aferrat els gomets a un full per fer la nostra Aurora (també teniu fotos d'aquesta activitat en una altra entrada de dia 21 de setembre).


dilluns, 5 d’octubre del 2015

Treballam els mitjans de transport a 3 anys

En el grup de 3 anys, avui hem treballat els mitjans de transport mitjançant fotografies. Hem dit els seus noms. Després hem sentit el renou (onomatopeies) que feien. Després hem vist un vídeo, el teniu penjat a la part esquerra del blog.

També hem fet gimnàsia amb la llengua (pràxies). Ha estat molt divertit i hem rigut molt. Un powerpoint ens ha ajudat a fer les pràxies amb una música molt alegre.

Per acabar, hem estat parlant de quines coses que tenim al nostre voltant feien renou i sonaven. Hem arribat a la conclusió de que TOT SONA! els timbres, la trompeta, les petjades quan caminam, la pluja, l'elefant, els ocells... i cançó de na Dàmaris Gelabert ens ho ha demostrat. També teniu el link a la part esquerra. HA estat una sessió molt profitosa!


divendres, 2 d’octubre del 2015

Quàntes coses podem fer amb les mans!


Avui en el grup de 4 anys, hem fet un recordatori de coses que se poden fer amb les mans. Algunes apareixien en el conte "Les mans no són per pegar", altres no. Com es varen quedar amb les ganes d'aprendre com es comunicaven les persones sordes, hem après a dir "papà, mamà" i molts de colors. És increïble lo ràpid que aprenen i lo atents que estaven.

Gràcies a les mans, hem recordat una cançó que ja cantàvem el curs passat. La teniu a la dreta del bloc. I de les mans, hem passat a altres parts del cos, hem mirat fotos, els dit els seus noms i hem pensat per a què servien. Sabeu que les orelles serveixen per escoltar però també "per guardar secrets", idò sí ;-)

Hem jugat a fer una poesia del cos amb les seves parts i les seves funcions:




I ja per acabar, hem rigut molt amb en Taca, un cà ben despistat que no sap vestir-se i que ha necessitat la nostra ajuda. Si voleu veure fotos del conte, podeu visitar l'entrada del 28 de setembre.

Bon cap de setmana!

dijous, 1 d’octubre del 2015

Dies i hores dels tallers d'estimulació de la parla!

Atenció, aquí teniu els horaris (crec que definitius) dels tres grups:

- 3 anys: els dilluns a les 14.30h
- 4 anys: els divendres a les 14.30h
- 5 anys: els dijous a les 14.30h

1ª sessió al grup de 5 anys

Ara sí! ens hem normalitzat amb l'horari de la jornada xapada i tots els dijous participaran del taller d'estimulació de la parla els nins i nines de 5 anys. Amb la tutora, n'Aina, hem pactat xapar el grup en dos. Mig grup farà una activitat amb ella i l'altre mig, quedarà a l'aula amb jo. A la setmana següent, ens canviarem els grups.

Avui han quedat amb mi, els Blaus. Els hi presentat una titella nova, el COCODRIL, que ens ha dui el conte de "Les mans no són per pegar". Ja l'havíem contat el curs passat però els hi agradat tornar-lo a mirar. Si voleu veure algunes fotos del conte, podeu anar a una entrada anterior de 4 anys (veure dia 28 de setembre). Hem parlat de coses que se poden fer amb les mans i hem enumerat més coses que podíem fer amb les mans i que no apareixen al conte. Després hem parlat de les persones sordes que a vegades, fan servir les mans per comunicar-se i hem practicat com dir "papà, mamà" i alguns colors. Són esponges!!

A continuació, hem cantat la cançó de les mans (la teniu al costat esquerre de l'entrada).

Després hem repassat la història d'en Pere, un nin que cridava molt, i que perdia la seva veu perquè no la cuidava i les perles de la seva Aurora (les cordes vocals) començaven a caure. Hem aferrat els gomets a un full per fer la nostra Aurora (també teniu fotos d'aquesta activitat en una altra entrada de dia 21 de setembre).

Li hem tret mooooolt de profit a aquesta primera sessió!