dilluns, 25 d’abril del 2016

Agut i greu - Conte de la girafa Mimi

Aquesta setmana, na Noelia (la practicant) i el mico ens han duit un conte nou. Han contat el conte de na Mimi i la girafa blava. Aquí teniu la sinopsi:



Un conte especial per tractar les diferències i la seva acceptació.



A la classe de 5 anys pintam a na Mimi i al segu germà Blu.

Després hem explicat la diferència entre GREU i AGUT. Amb les indicacions de que el senyor greu viu al pis d'abaix i que el senyor agut viu al pis d'adalt, hem pensat quins sons coneixem que siguin greus o aguts. Hem jugat a imitar veus agudes (posant-nos de puntetes) i greus (acontant-nos). Alguns nins i nines ho han entès ràpidament. Seguirem practicant la setmana que vé. Aquí teniu el vídeo que hem emprat.


dilluns, 18 d’abril del 2016

Sant Jordi

Com no podia ser d'una altra manera, aquesta setmana xerrarem la importància dels contes. Quins són els nostres contes preferits, perquè ens agrada mirar/llegir contes...

Treballarem la llegenda de Sant Jordi i el drac amb el següent conte de l'editorial La Galera:



I disfrutarem del vídeo de na Dàmaris Gelabert: Cançó i ho farem primer mirant el vídeo (sense veu) per intentar endevinar de què es tracta, per què plora el drac? per després escoltar la cançó.





dimarts, 12 d’abril del 2016

El peix irisat

A partir de dilluns dia 11 d'abril i fins dia 20 de maig tendrem a l'escola una practicant de magisteri que fa la menció d'audició i llenguatge, nom Noelia. Les primeres setmanes estirà acompanyant-me i observant les sessions, per més envant ser ella qui dugui la iniciativa de les classes. Segur que aprendrà molt dels vostres infants!

Aquesta setmana explicam el conte del peix irisat, un peix molt lluent i brillant ple d'escates de colors que no vol compartir-les amb els altres peixos. Arriba un dia en que es dona compta que s'ha quedat tot sol per aquest motiu i no li quedarà més remei que canviar la seva actitud.

Nosaltres a classe hem mostrat una peix gran al qual li hem folrat algunes escates de paper d'alumini, de tal manera que al final de conte repartim una escata a cada nin. Si veis que duen un bocinet de paper d'alumini dins la motxilla, ja sabeu que és una escata del peix irisat. Trobareu el vídeo del conte a la part esquerra del blog. Aquí teniu la portada.





dilluns, 4 d’abril del 2016

pràxies

Treballam les pràxies bucofonatòries mitjançant fotografies, powerpoints i vídeos. Vos adjunt a la col·lumna de l'esquerra quatre vídeos diferents per poder treballar a casa. Per què és important treballar les pràxies?

L’objectiu bàsic és treballar la funcionalitat i mobilitat dels òrgans orofacials com a eina de prevenció de dislàlies (problemes per articular determinats fonemes). Alhora, les diferents experiències serveixen per detectar els nins/es amb dificultats de parla
La proposta de treballar les pràxies a Educació Infantil sorgeix davant les dificultats de parla i llenguatge presents en molts nins i nines de cicle inicial. Per tant, les pràxies intenten ser un treball de prevenció en l'àmbit del llenguatge oral.

Alguns dels objectius serien:
- Desenvolupar la motricitat fina que afecta als òrgans articulatoris
- Potenciar l’agilitat, mobilitat, pressió i tancament labial
- Adquirir control, tonicitat i força lingual, labial, bucal i de respiració.
- Vivenciar les possibilitats d’obertura, moviment i pressió de les mandíbules.
- Aconseguir una correcta deglució
- Ajustar fonèticament els sons significatius de la llengua d’aprenentatge

Sempre es tracta de fer-ho de manera lúdica i divertida durant un període de temps breu (uns 5-10 minuts són suficients). Teniu vídeos diferents a l'esquerra del blog