dimarts, 20 de desembre del 2016

El monstre de colors

Aquest conte s'està convertit en un dels més emprats per treballar les emocions. Molts de nins m'han fet saber que el tenen a casa, així que ja coneixen a aquest monstre que barreja totes les emcions. De moment l'he contat i treballat a les classes de 3 i 5 anys, ja serà després de festes que el contaré a 4 anys. Li ajudam a aclarir-se? Entre tots ho hem aconseguit.

Aquesta versió del conte és en pop-up.


Classificam cada emoció dins el seu pot. Anam una per una i pensam quines coses ens fan sentir les diferents emocions. Aquí teniu un recull dels que més han dit:

Alegria:
  •  Que una amiga vengui a dormir a casa
  • Que me regalen un juguete
  • Cuando es mi cumpleaños
  • Quan me conviden a una festa
  • Jugar amb sa meva germana
Tristesa:
  • Que me castiguen
  • Si algú no vol jugar amb jo al pati
  • Quan no me fan cas
  • Si plou
  • Si me renyen
Ràbia:
  • Si me molesten
  • Si no volen ser ses meves ammigues
  • si me rompen un juguete
Por:
  • Foscor, rates, dinosaures, malsons i monstres. Que me deixin tot sol.
Calma:
  • Sa platja, dormir, sa piscina, quan comença s'estiu. 



Així ja tenim ordenades les emocions. Ara serà més fàcil.


 Després del contes, treballam els colors, comptam els pots, recordam i associam les emocions i els seus colors...




diumenge, 11 de desembre del 2016

De què fa gust la lluna?

Aquesta setmana treballam el conte "De què fa gust la lluna?", molts d'ells els tenen a casa o ja el coneixen. Una tortuga ens l'ha presentat, i és que el conte comença amb una tortuga que decideix que vol tastar la lluna per saber quin gust té, però necessitarà ajuda dels seus amics per poder arribar a ella. Aquí teniu el conte extret de Youtube per si el voleu visionar  "De què fa gust la lluna?" 





Noltros també hem pogut tastar un bocinet de lluna i hem dit de què tenia gust: de plàtan, de fresa, d'espaguetis, de gelat de xocolata, de "sopita"...

"En podem menjar més?", crec que els hi ha agradat.






A la classe de 3 anys, pintam la tortuga del conte.



A la classe de 4 anys, jugam amb les paraules. Mirant unes fotografies, pensam si la paraula és llarga o curta i classificam les paraules en dos grups. Jo escric les paraules a la pissarra i ells dedueixen, contant, que si té moltes lletres és llarga i si té poques lletres és curta. Ho fan molt bé!

I després de menjar lluna, a la classe de 3 anys, i per poder fer la digestió, seguim treballant els aninals. Hem contat un conte d'endevinalles. "Cu-cut, qui és?".


diumenge, 4 de desembre del 2016

Noves recomanacions de contes per infants de 3 a 6 anys

El desembre del curs passat vaig posar una llista de conte recomanats per infants de 3 a 6 anys. Els podeu recordar aquí. Per a mí són contes imprescidibles, però ja se sap que per a gustos, els colors!

Aquest any també compartiré en el blog més contes que han tengut èxit entre els vostres infants o que trob que no es poden quedar fora de la llista dels top ten. Pensau que als Reis Mags els hi encanta dur contes!

Aquí teniu els nous contes d'aquesta selecció:


 1. Després del famosíssim "Un llibre" en Hervé Tullet ha tret, entre altres, llibres molt semblants, com aquest que es diu "Un joc". Del mateix estil que el primer. Interactiu i màgic.


2. Aquest el trob adient per infants a partir de 5 anys. Les ceres es cansen de l'us que en Duncan els hi dona i comencen a escriure-li cartes com a protesta. Molt divertit i original "El dia que les ceres de colors van dir prou". També hi ha una segona part de la història.


3. El monstre Nyac Nyac ha causat furor a les classes de 4 i 5 anys  (a mí me va sorprendre la reacció dels infants). Encara ara, en xerren dels desastres que fa en Nyac Nyac.

4. Molt escatològic però divertit. "La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap" conta la histporia d'una talpeta curta de vista que vol averiguar d'entre tots els animals qui li ha fet allò damunt el cap. 
 5. "Las cuatro estaciones desde el gran árbol". Un llibre preciós de colors i imatges que fa un repàs de les quatre estacions de l'any. No és una història en sí, però és ideal per entendre allò que passa a la natura durant l'any.
 6. "Endevina com t'estimo". Una llebre gran i una llebre petita competeixen per veure qui estima més de les dues. Molt tendre i el podeu trobar en diferents formats.
7. "Un llibre per buscar punts", el mateix títol explica la dinàmica del conte que és més un joc que un conte. Es tracta d'anar cercant els punts que es troben amagats a les diferents pàgines. Entretengut i molt original, si bé és cert que vist un parell de vegades perd la seva gràcia (sempre se pot amagar unes setmanes i tornar a treure ;-) )

I voltros, quins contes trobau com a imprescindibles? Quin més afegirieu a la llista?