divendres, 26 d’octubre del 2018

Treballam la tardor i la roba

Aquesta setmana hem continuat reforçar paraules relacionades amb la tardor i també les peces de vestir. Hem fet servir aquest conte que agrada tant:

 I és que en Taca és moooooolt despistat i ha necessitat la nostra ajuda per vestir-se correctament. Repassam les parts del cos, les peces de roba, com són (màniga llarga, curta, retxades, amb rodones...).


 Així de bé ha quedat el nostre ca.


I algunes paraules treballades:

 Clicant en el següent enllaç podeu trobar vocabulari de la tardor i una cançó:

Vocabulari tardor
Cançó


dilluns, 22 d’octubre del 2018

Animals de granja

Treballam el vocabulari dels animals de granja amb ajuda de la titella tigre. Per tranquilitzar i centrar l'atenció, agafam la botella sensorial "de neu"

 Empram aquest conte: on anirà na Berta?, quins animals creis que veurà?, com anirà a la granja?...



Amb fotos classificam els animals si són de granja o salvatges (els petits de 3 anys, només treballam el nom dels animals). També escoltam els sons que fan, les onomatopeies, i anam relacionant els sons amb les imatges.

Les Paraules dolces

A les classes de 4 i 5 anys hem treballat el següent conte:


Na Lola s'ha aixecat amb la boca plena de paraules dolces però li costa trobar el moment per dir-les.


 Nosaltres tenim una capsa molt lluent amb targetes i confeti que ens ajudarà a reconèixer les paraules que als altres els hi agrada escoltar.

 Hem de ficar les paraules dolces dins la caixa, les altres han de quedar fora.

 Aquestes són les paraules que no ens agrada dir o que ens facin:
I a casa, quines paraules dolces sentim: Carinyo, confit, ratolí, t'estim fins a la lluna, princesa... Feim un llistat de paraules dolces que ens diuen.

divendres, 5 d’octubre del 2018

Treballam "el cos"

Aquesta setmana hem treballat vocabulari del cos humà i hem fet servir aquestes fotos per xerrar de les funcions de les parts del cos. Per a què serveixen els peus?, i els ulls?, i la boca?... Assenyalam les parts en noltros mateixos i en els altres. Una moneia ens ha duit les fotos i un conte molt xulo!





Als trs grups treballam un conte que ens recorda que "Les mans no són per pegar" i és que se poden fer taaaantes coses amb les mans: saludar, pintar, construir, vestir-se, menjar, acomiadar-se, ajudar, rentar-se les dents...



Per acabar d'interioritzar les parts del cos, escoltam, cantam i ballam cançons relacionades amb el cos. A tres anys, En Joan petit quan balla

A 4 i 5 anys,  Cap, panxa, genolls i peus

A ballar i a cantar!
Amb els nins i nines de 4 i 5 anys treballam aquest poema del cos, podeu trobar aquest poema versionat en cançó aquí:

dilluns, 1 d’octubre del 2018

Primera sessió del taller

Primeres sessions de presa de contacte amb els nins i nines de 3 anys i retrobament amb els nins i nines de 4 i 5 anys.

Les titelles juguen un paper important, ens duen contes, ens ajuden a presentar-nos, els proposen activitats... aquest primer dia ha vengut un cocodril! Ens hem presentat i mos ha saludat a tots. Mos conta que no li agraden gens els crits, que necessitam xerrar fluix.


 I per saber la diferència entre fort i fluix, empram un tambor. Podem tocar FOOOOOORT (mos tapan les orelles) o fluix, que és com li agrada al cocodril que xerrem. Els primers objectius a treballar és saber escoltar, demanar el torn de paraula, respectar quan xerren els altres, mantenir una actitud d'escolta i atenció...

Els més grans (5 anys) han vist un vídeo que remarca les diferències entre fort i fluix. El podeu trobar a la columna de l'esquerra o aquí.


 I aquesta és la capsa on amagarem els contes, les titelles, les fotos... Una capsa molt coneguda per a tots.

També hem treballat el vocabulari dels animals. Amb els més petits començam amb els més comuns i els classificam pensant si viuen dins la mar o no: peix, vaca, estella de mar, porc, moix... I quin renou fan? Treballam les onomatopeies!