dissabte, 21 de desembre del 2019

Llista de contes pels Reis

En aquest post faré una petita referència a deu dels contes que a mí personalment m'agraden més per a l'edat de 3-6 anys, ja sabeu que per gustos, els colors! Si encara queda algun foradet a la llista dels Reis, vos anim a incloure algun conte. Començam!

1. L'erugueta goluda: ideal per reforçar quantitat, dies de la setmana, noms de fruites...

2. El famós llibre "màgic" segons els nins (i no tan nins). Molt simple però que dóna moltíssim de joc per treballar quantitat, ordres, seriacions, orientació, 


3. L'Estrella de na Laura: una estrella cau al carrer i na Laura s'encarrega de cuidar-la. Una història molt tendra.


4. L'ovelleta que va venir a sopar: no sempre els llops són tan ferotges com ens imaginam, encara que una ovelleta vagi a la seva casa a sopar.

5. De què fa gusta la lluna?: Un clàssic. Conte repetitiu que té com a protagonista principal a la lluna. Arribaran a poder tastar-la els animals? Com ho faran?





 6. El monstre de colors: ideal per treballar les emocions.A internet podeu trobar infinitat d'activitats que podeu fer a partir d'aquest conte. El podeu trobar en varis formats. Particularment, el de pop-up és preciós. També han tret el peluix del monstre verd i rosa.

 7. Élmer: un altre clàssic per treballar el respecte a la diversitat, mitjançant un elefant multicolor. Hi ha una col·lecció sencera.


 8. El petit blau i el petit groc: un llibre abstracte amb dos protagonistes que són els dos colors i que tenen "vida pròpia". Què passa si el blau i el groc se fonen en una abraçada?



9. Jo mataré monstres per tu: ideal per treballar la por als monstres que apareixen davall els nostre llit i no ens deixen dormir. Personalment jo li canvïi el nom del títol quan l'he de contar i passar a dir-se "jo caçaré monstres per tu".



10. Monstruo rosa: un altre de monstres originals, divertits i que escapen del prototip del monstre dolent. ideal per treballar la diversitat, l'acceptació de les diferències i el respecte per la singularitat de cada un. Què divertit és que tots seguem diferents!

Què vos semblen? Els coneixieu?


I pels vostres fills? Quins són els seus contes preferits?

diumenge, 1 de desembre del 2019

Els contraris



Amb el conte de la Màgica capsa groga, treballam els contraris: gran i petita, dins i fora, adalt i abaix, encès i apagat... Empram també unes làmines per treballar els antònims.


divendres, 22 de novembre del 2019

Si jo tingués una pua

Aquesta setmana treballam el contes "Si jo tingués una pua".

En Pepinxo Repunxa, un eriçonet, vol trobar amics per jugar. Però, quant està disposat a pagar per intentar aconseguir-los? Una guineu amb peculiars aficions, una gossa molt coqueta, una àguila que no ha berenat... Són alguns dels personatges que trobarà aquest entranyable eriçó al llarg d'un camí ple d'aprenentatges que el portarà a descobrir la importància de tenir cura d'un mateix i dir que no de tant en tant. Anomenam animals: conill, guineu, eriçó, ca, àguila, tortuga i granota. Intentam anticipar-nos sobre el què passarà.

 Resultado de imagen de si jo tingués una pua

dijous, 14 de novembre del 2019

Higiene bucal

A les classes de 3,4 i 5 anys treballam la higiene bucal, gràcies al conte "T'has rentat les dents?".

Aprenem vocabulari nou: dentífric, col·lutori, fil dental, bactèries... Explicam com ens feim les dents netes, quan ho hem de fer i qui ens pot ajudar a cuidar les nostres dents. Quan de temps hem de fer les dents netes?







 Després, a les classes de 4 i 5 hem fet una fitxa on hem escrit PASTA - DENT i RASPALL a la pissarra o a la fitxa.
A la classe de tres anys només ho pintam per tenir un record de la sessió.




dijous, 7 de novembre del 2019

En Patufet i en Patufot



A la classe de 3 i 4 anys, la Fada Sofia ens ha duit un llibre d'endevinalles d'animals! intentam averiguar quín animal s'amaga a cada pàgina, deim el seu nom i feim el renou de l'animal.








 I després treballam un clàssic: en Patufet, un nin tan petit que havia d'anar cantant per tal que no el trepitjassin. Repetim la cançoneta de "Patim, patam, patum..." i veim el vídeo d'una mà de contes que podeu trobar aquí:

Conte d'en Patufet


A la classe de 5 anys, coneixerem una altra versió: en Patufot, molt divertida!


divendres, 25 d’octubre del 2019

Treballam les parts del cos


Hem repassat el conte "Les mans no són per pegar". Quantes coses se poden fer amb les mans! Abraçar, saludar, menjar, pintar, ajudar...








Treballam el vocabulari de parts del cos amb les següents fotografies. I per a què serveixen les diferents parts del cos?




I cantam i ens reim molt amb les següents cançons. Són molt divertides! Vos anim a que les cantau i balleu amb els vostres infants. Totes tracten de parts del cos. No hem tengut temps de cantar-les a totes les classes, continuarem el pròxim dia!

Cançó 1 (Cap, panxa, genolls i peus). Aquesta els hi ha encantat!
Cançó 2 (La cançó de les mans)

Cançó 3 (En Joan Petit quan balla)

dimecres, 23 d’octubre del 2019

Els tres porquets...

 La titella del porquet avui ha vengut a conèixer els nins i nines de 3 anys. A tres toca tot un clàssic, Els tres porquets. Alguns de 3 anys encara no coneixien el conte però s'han engrescat molt. Com hem bufat! Cada vegada més fort que les cases eren més resistents. Aquest conte té el format de carrusel i el fa molt atractiu pels nins.

 

Els nins de 4 i 5 anys ja han disfrutat de la segona part de la història: Els tres porquets aviadors. Una història semblant a l'anterior però amb alguna sorpresa.


 



I hem xerrat de la tardor, sabem moltes coses i ho hem comprovat amb

divendres, 11 d’octubre del 2019

Un llibre "interactiu"


Avui el lleó ens ha duit una botella de la calma i un conte "màgic".
 Mitjançant aquest conte es treballa la comprensió d'ordres, l'atenció, escolta, colors, numeració...


A mesura que passam les pàgines, gràcies a la nostra intervenció "màgica", alguna cosa nova succeeix a la pàgina següent!

També hem continuat treballant el vocabulari de la tardor.

divendres, 4 d’octubre del 2019

En Taca es vesteix

Aquesta setmana hem reforçat paraules relacionades amb la tardor i també les peces de vestir. Hem fet servir aquest conte que agrada tant:

 I és que en Taca és moooooolt despistat i ha necessitat la nostra ajuda per vestir-se correctament. Repassam les parts del cos, les peces de roba, com són (màniga llarga, curta, retxades, amb rodones...).


 Així de bé ha quedat el nostre ca.


I algunes paraules treballades:

 Clicant en el següent enllaç podeu trobar vocabulari de la tardor i una cançó:

Vocabulari tardor
Cançó 
cançó 2

Conte a 5 anys: Nyac-nyac, el monstre menjallibres

El monstre Nyac Nyac es dedica a menjar-se tots aquells contes que troba i clar, de cop i volta es fica dins el conte de na Caputxeta o dins el conte de na Rínxols d'or. Quin desastre! I és que sempre aconsegueix escapar-se de la gàbia on el ficam.

Anau amb compte que no hagi arribat a les vostres prestatgeries i comenci a menjar-se els contes dels menuts. A la classe de 5 anys, els nins i nines ja han trobat algun conte que ha mossegat en Nyac Nyac.





Sons animals i on viuen?

Vos deix dos vídeos d'animals per treballar les onomatopeies la classificació d'animals segons on viuen: 

Aquí

Sons animals

divendres, 20 de setembre del 2019

Animals

Les onomatopeies i els animals donen molt de joc! A la classe de 5 anys els classificam segons viuen a la mar, a les cases o a les granges. On més poden viure els animals?

Escoltam el CD per captar l'atenció, reconèixer els sons, reproduirlos...




I també treballam la respiració amb la pilota que simula els pulmons. S'infla i se desinfla i hem de seguir el nostre ritme. Per on respirau millor? què passa si tenim el nas tapat?



A la classe de 3 i 4 anys també empram el suport de les imatges dels animals i explicam el conte de na Berta que visita una granja: