dijous, 21 de febrer del 2019

Contes clàssics i com cuidar la nostra veu

Hem treballat contes clàssics com els 3 porquets (a 3 anys) i na Rínxols d'or. Uns clàssics que no passen mai de moda. També hem sabut què va passar ams els porquets i el llop, uns mesos després...









També hem treballat a 4 i 5 anys, uns  dels hàbits més importants de la parla: CUIDAR LA VEU.  Mitjançant una adaptació d'una altra adaptació vaig explicar, "el conte de n'Aurora" que la logopeda Eugenia Romero havia penjat al seu blog de "maestros de audición y lenguaje".

Les cordes vocals són representades per dues retxes negres plenes de perles de colors (gomets) que van caient cada vegada que cridam i feim un mal ús de la veu. D'aquesta manera, el protagonista de la història que crida molt a l'escola, al pati i a casa comença a perdre perletes, a perdre la veu fins que es queda afònic. Una fada l'ajudarà a recuperar-la seguint les pautes de fer silenci, protegir el seu coll del fred i beure aigua natural a glopets. Si segueix aquestes passes, tornarà a recuperar la seva veu.

Els infants varen crear la seva pròpia Aurora aferrant gomets de diferents formes, tamanys i colors.

Aquí tenim una Aurora, unes cordes vocals, sana i amb totes les perles:



Aquí, n'Aurora comença a perdre les perles i el protagonista començava a quedar-se afònic:

Ara ja n'Aurora no té perles i no podem xerrar perquè també hem perdut la veu:

A alguns infants els hi ha fet molta pena que en Pere es quedés sense veu, sort que la Fada li ha ajudat a recuperar la veu i hem après que per cuidar la veu no hem de cridar, hem de beure aigua per hidratar la gargamella i protegir-nos del fred.