dilluns, 9 de novembre de 2015

Un conte màgic i un llop afamat

A la fi he acabat de decorar la capsa dels contes. Ha costat però aquí teniu el resultat. Una capsa de botes, paper d'embalar, lletres de goma eva i gomets de colors. Ara sí que reconeixeran la meva capsa aviat!La setmana passada vaig aprofitar les sessions dels tallers per presentar als nins de 4 i 5 anys (els Taronges) aquests dos contes que vos mostraré a continuació. Avui els hi ha tocat als de 3 anys. Dijous que vé els veuran els Blaus del grup de 5 anys.

"Un llibre" és tan senzill com màgic. Els nins li diuen el llibre de les rodones, dels cercles, dels punts, dels gomets...

D'aquest mateix autor en podeu trobar d'altres del mateix estil.


Així comença, donant instruccions que els infants han de seguir per poder fer "màgia" quan girin la pàgina. Gràcies a aquest llibre hem treballat 3 colors bàsics, la quantitat (molts, pocs), hem comptat de l'1 al 15, la orientació espaial (adalt, abaix, dreta, esquerra), hem fet una seriació, hem imaginat el que "dibuixen" les rodones... i els següents verbs: tocar, pitjar, fregar, sacsejar, picar de mans, bufar...
És genial veure com esperen per saber el què passarà després. A més TOTS han pogut fer alguna cosa de les indicades al llibre ja que són moltes les instruccions que ens dona fins arribar al final.

I després d'un llibre tan "mogut" i participatiu, hem passat a un altre per treballar l'hàbit d'escolta:

Què pot passar quan una ovelleta es presenta a casa d'un llop amb molta gana i que està cansat de menjar sopa de verdures? RES DE BÒ! o sí?? Un final inesperat on el llop no és tan dolent com el pinten.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada