dijous, 17 de desembre de 2015

Contes per a 3-6 anys

En aquest post faré una petita referència a deu dels contes que a mí personalment m'agraden més per a l'edat de 3-6 anys, ja sabeu que per gustos, els colors! Alguns dels contes ja els hem treballat al llarg del primer trimestre durant els tallers d'estimulació de la parla. Segur que els hi sonaran als vostres fills. Dels ja treballats, podeu trobar el seu post en el blog. Si encara queda algun foradet a la llista dels Reis, vos anim a incloure algun conte. Començam!

1. L'erugueta goluda: ideal per reforçar quantitat, dies de la setmana, noms de fruites...

2. El famós llibre "màgic" segons els nins (i no tan nins). Molt simple però que dóna moltíssim de joc per treballar quantitat, ordres, seriacions, orientació, 


3. L'Estrella de na Laura: una estrella cau al carrer i na Laura s'encarrega de cuidar-la. Una història molt tendra.


4. L'ovelleta que va venir a sopar: no sempre els llops són tan ferotges com ens imaginam, encara que una ovelleta vagi a la seva casa a sopar.

5. De què fa gusta la lluna?: Un clàssic. Conte repetitiu que té com a protagonista principal a la lluna. Arribaran a poder tastar-la els animals? Com ho faran?

 6. El monstre de colors: ideal per treballar les emocions.A internet podeu trobar infinitat d'activitats que podeu fer a partir d'aquest conte. El podeu trobar en varis formats. Particularment, el de pop-up és preciós. També han tret el peluix del monstre verd i rosa.

 7. Élmer: un altre clàssic per treballar el respecte a la diversitat, mitjançant un elefant multicolor. Hi ha una col·lecció sencera.


 8. El petit blau i el petit groc: un llibre abstracte amb dos protagonistes que són els dos colors i que tenen "vida pròpia". Què passa si el blau i el groc se fonen en una abraçada?9. Jo mataré monstres per tu: ideal per treballar la por als monstres que apareixen davall els nostre llit i no ens deixen dormir. Personalment jo li canvïi el nom del títol quan l'he de contar i passar a dir-se "jo caçaré monstres per tu".10. Monstruo rosa: un altre de monstres originals, divertits i que escapen del prototip del monstre dolent. ideal per treballar la diversitat, l'acceptació de les diferències i el respecte per la singularitat de cada un. Què divertit és que tots seguem diferents!

Què vos semblen? Els coneixieu?
I pels vostres fills? Quins són els seus contes preferits?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada